Jeg har lagt ciabatta dejen i en henholdsvis bage form og i et ildfast fad. For derved at få et firkantet og ovalformet brød. Dette betyder så også, at jeg kan lave sandwich samt bruge det andet brød til morgenmad. Mums hvor det lækkert, og ikke for at sige også, at hele lejligheden også duftede. Jeg har gjort følgende:
Ciabatta brød blanding fra lidl
- posen indeholder 2 stk. brød, så der kommer rigeligt ud af det. Jeg har valgt at pensle dejen med mælk, for at bruge få det flotte bruge look på overfladen, normalt kan man også bruge et æg eller ½æg og ½mælk. Men det er efter min mening en smagsag, normalt bruger jeg kun æg, men lige i dag har jeg så brugt mælk.
Ciabatta brødene hæver så fint, og allerede nu ved denne proces duftede der i hele stuen og køkkenet.
Det færdige resultat, og med en flot brunlig overflade.
Sådan ser mit samlede resultat ud. Og er virkelig spændt på at smage det imorgen. Jeg har fortalt hvordan ciabatta brødene er lavet, og selvfølgelig skal i ikke snydes for opskriften på rygbrødene.
Rugmel ''groft rugmel'' mel blanding fra lidl.
- posen indeholder også 2 stk. brød, så man skal nok blive mæt. Jeg har ikke fyldt opskriften på bagsiden af posen helt til 100 %, men har delt rugmelet op i henholdsvis 500gr. i 2 skåle (selve posen indeholder 1000gr), jeg har brugt spsk til opmåling af olie, så tog den lidt på genfülden. Selve hvedemelet er også lige taget sådan på øjemål, og hvordan jeg lige ville have dejen til at se ud. Begge slags brød skal hæve 30 min. x2, men normalt kan man sætte dem til hævning, også efterfølgende sætte dem ind i ovnen, da de også hæver inde i ovnen. Det ikke altid at det kan anbefales, men lige i dag gik det faktisk meget godt.
God fornøjelse med bagningen :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar